Onze kazen

Nederlandse kazen

Wij hebben een breed assortiment kazen: goede Goudse kazen, boerenkazen en streekkazen uit Nederland. Zo is bijvoorbeeld de Romero uit Ijsselstein uiteraard aanwezig, maar ook de Doruvael uit Montfoort. Wij hebben fonduekazen, kaasjes die perfect zijn voor op een kaasplankje (met daarbij bijv. een stroop of gelei), kaas voor op de boterham of uit het vuistje, biologische kazen en vegetarische kazen. Zo hebben we uitstekende boeren truffelkaas en ook onze boeren fenegriek vindt stevig aftrek.

Behalve koemelkkazen bieden wij ook een uitgebreide selectie geitenkazen (waaronder een light-variant) en schapenkaas. Deze laatste is in het bijzonder interessant voor mensen met een lactoseintolerantie; deze kazen worden beter verdragen.

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daar waar wij kunnen bijdragen aan een beter milieu en een schonere wereld doen we wat we kunnen. Vandaar dat we een drietal biologische kazen voeren, een licht belegen, een extra belegen (Wilde Weide kaas uit het Groene Hart). Ook onze chutneys en stropen dragen hun steentje bij, deze worden gemaakt van groenten en fruit die anders wellicht op de stort verdwijnen (de zogenaamde buitenbeentjes, krenkelaars, e.d.).

KAAS_30

Buitenlandse kazen

Uiteraard kunnen wij je ook helpen in de zoektocht naar lekkere buitenlandse kazen. Of het nu is voor de kaasfondue – wij raspen de Gruyère en Emmenthaler voor je – of die kaasplank. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke rauwmelkse Brie de Meaux of Camembert Rustique. Ook onze vegetarische Cheddar wordt krijgt lovende reacties, net als de Blue Stilton een populaire kaas.

Bestellen

Voor ons staat voorop dat wij de kazen altijd goed rijp voor u in huis te hebben, zodat u er direct van kunt genieten. Dit geldt ook voor wat de wat meer bijzondere kazen – we kunnen van alles bestellen. Als wij je bestelling voor zaterdag binnen hebben kan die normaal gesproken dinsdag al in de winkel opgehaald worden (een enkele keer is de levertijd 1,5 week). Zo kunnen ook zoutloze (boeren)kaas bestellen per kg, zoutloze kruidenkaas is ook mogelijk, deze heeft een levertijd van 1-3 weken.

Bestellen kunt u telefonisch, per mail of via Facebook doen.

KAAS_40.JPG

Advertenties